IB3 Música, web del món musical a Balears - Actual

El festival més local, a punt de la primera edició

Baix el concepte que engloba la filosofia del "km 0", neix a Balears el primer festival de música que combina els elements propis d'aquesta forma de fer les coses a l'àmbit dels directes.

El "Festival Kilòmetre Zero" pensa en verd, en local i sense límits a l'hora de programar un esdeveniment en que tots i cada un dels seus elements provenen de la nostra terra. 

Des dels músics, fins el menjar, passant per la part tècnica o la producció, tot neix des de -i per a- les Illes, en aquest cas la de Mallorca, en el que és una inciativa que ha posat en marxa La Gran Orquesta Republicana.

La música sona amb força per començar l'estiu

Coincidint amb l'arribada del solstici d'estiu, cada 21 de juny (des del 1982) es celebra "La festa de la música", un esdeveniment que aconsegueix -any darrera any- congregar a més de cent ciutats arreu del món que gira al voltant de les cançons i els concerts.

Moltes ciutats diferents repartides per mig planeta s'apunten a aquest dia en què la música pren un protagonisme diferent, tot reivindicant l'espai al carrer i la connexió amb el públic com un dels elements clau de transmissió del coneixement cultural fet a través de les partitures.

Uns concerts que, lluny de voler funcionar com un festival de música, cerquen el mestissatge de gèneres, la col·laboració entre agents musicals, segells i intèrprets unint esforços per alçar la veu reclamant major implantació de l'àmbit musical en la vida de les persones.

Arriba la sisena edició del Summer Pie

SummerPie Festival

Sis anys porta un festival que està creixent en proposta, implementació i qualitat musical d'ençà que va posar-se en marxa a Sa Possessió el 2012. Ubicat des del 2013 en el pati exterior del Museu d'Art Contemporani Es Baluard a Palma el "Summer Pie" està consolidant-se com un dels esdeveniments amb millor i major caràcter propi dels festivals que copsen, i copsaran, les dates illenques quant a música en directe referir-se.

En l'edició de 2017 l'aposta continua pel mateix camí. Alguns vells coneguts de l'escena que repeteixen visita com Evening Hymns o The Wooden Sky, i noves propostes a descobrir com la de la britànica-australiana Emily Barker o els Co-Pilgrim, un dels secrets del pop anglosaxó nascut a les Illes angleses que podrà demostrar fins quin punt és fort el xiuxiueig que existeix en el món musical anglès vers aquesta banda.

Dos dies de festival, que el dijous 15 tendran un tast en acústic a l'espai Xocolat, gràcies al mini concert que Marcos Gonzalez i Evening Hymns empraran com avançament de la versió pop, rock, folk i americana que ens esperen els dies 16 i 17 al recinte del festival.

Tampoc en aquesta edició del Summer Pie es perd de vista el suport incondicional al talent illenc, enguany concretat en algunes de les propostes més sòlides del pop illenc. The Wheels, Lava Fizz o Marcos Gonzalez & The Nice Bambas seran part d'aquesta aposta local que, com colofó, comptarà amb la reunió -en exclusiva i irrepetible- dels mallorquins Zinedines.

Dos dies de directes a Es Baluard

La música com eix central d'un festival diferent, els directes com a part essencial de la transmissió sonora de la cultura i tot això amb un rerefons de qualitat i orignialitat alhora que amb aposta ferma per la producció illenca són els ingredients que donen al Summer Pie Festival un caràcter propi, que no segueix els patrons habituals d'un festival musical.

Per això, els directes des d'aquest esdeveniment tendran un doble sentit: el musical i també el radiofònic. Per primera vegada, la gent de Balears podrà escoltar la retransmissió íntegra d'un festival musical, amb els seus protagonistes i gran part de les cançons que sonin des de l'escenari a Es Baluard.

RSS

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com