IB3 Música, web del món musical a Balears - Vint-i-dos anys de jazz a Sa Pobla

Vint-i-dos anys de jazz a Sa Pobla

Dia 2 d'agost és la data d'inici, un any més, de la cita amb el jazz que any darrere any, té en la localitat mallorquina de Sa Pobla un centre neuràlgic amb el gènere jazzístic.

En l'edició número vint-i-dos la qualitat de les propostes que visitin el centre de Mallorca serà -com sempre- d'una qualitat contrastada, malgrat patir conseqüències econòmiques adverses que han fet varia una mica el plantejament del mateix festival.

Organitzat per l'ajuntament de Sa Pobla, enguany la iniciativa privada ha augmentat el suport a un esdeveniment que, durant uns dies, converteix Sa Pobla en lloc de peregrinació pels amants i seguidors d'un gènere que a les Illes té un seguiment més que fidel.

John Abercrombie Quartet s'encarregarà d'encetar el festival amb el seu projecte que compta amb una trajectòria enorme. Més de quaranta anys sobre els escenaris, amb multitud de concerts i discos editats, alguns d'ells junt Billy Cobham o Johnny Hammond, faran del concert del guitarrista novaiorquès un primer gran contacte amb el festival.

Després serà el torn d'Anthony Strong, el crooner britànic que està revolucionant, dins els cànons establerts, aquest àmbit del jazz que basa el seu èxit en la poderosa veu del seu cap visible. En format quartet, la proposta i l'energia d'Strong no té res a envejar als "grans" com Tony Bennett o Nat King Cole.

També dels EEUU prové la veu de Suzette Moncfrief, qui acompanyada del Lito Blues Band, posarà al servei del blues, el soul i jazz, una veu enormement elàstica, capaç d'adaptar-se a multitud de registres amb una facilitat envejable.

Un dels plats forts serà Perico Sambeat, jazzman capaç de voltar per l'àmbit internacional al més alt nivell i que amb el seu Workout proposarà la direcció d'alguns dels músics illencs amb millor perspectiva de futur dins el jazz, que estaran formant part del que és ja un clàssic també del festival: el seminari que l'acompanya des de fa 11 anys.

I és que dissabte, la cloenda serà, precisament, la que facin els propis alumnes d'aquest seminari que constata cada any l'alt nivell dels músics illencs.

Tota la informació a aquest enllaç

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com