IB3 Música, web del món musical a Balears - Una setmana per celebrar un dia de jazz

Una setmana per celebrar un dia de jazz

Dia Internacional del Jazz 2017

Un any més, des del Centre Unesco a Mallorca i sota la direcció d'Oscar Pimpkin, es rendeix homenatge a la música de la improvisació per excel·lència: el jazz.

Set dies durant els quals diferents activitats sonores centraran els esforços en celebrar el que està marcat en el calendari anual com el Dia Internacional del Jazz, el 30 d'abril.

Però des del 24 d'aquest mes, ja hi ha preparades moltes propostes per anar encalentint motors de cara al dia gran d'aquesta proposta musical, que enguany aprofita dues dates històriques molt importants pel món musical del jazz, que a més, són dos centenaris: per una banda el del naixement d'un dels pianistes més importants del gènere, Thelonius Monk i per altra banda l'enregistrament de la primera gravació original del jazz a càrrec de la Original Dixieland Jazz Band.

Per tot això, des de l'organització d'aquest recorregut jazzístic per una setmana carregada d'esdeveniments, IB3 ha tornat a col·laborar amb una proposta que vol recuperar al jazz com un dels gèneres sonors de pes a les Illes.

Des d'exposicions fins a pel·lícules, passant per concerts de tots tipus i condició, són aquests dies els principals protagonistes de la música illenca. Aquí teniu el programa complet:

– Dilluns 24 Abril, 19h.
 
Inauguració de l'exposició "II Concurs de cartells de Jazz de Escola d’Art i Superior dels Illes Balears". Centri de Cultura Sa Nostra.
 
– Dimarts 25 Abril, 20.30h.
 
Projecció especial del film WhiPlash (2014, EE.UU) de D. Chazelle. Cinemes Ocimax
 
– Dijous 27 Abrill, 19.30h.
 
Alfa Jazz Trio. Concessionari Autovidal. C. Gremi Forners 8. Polígon Són Castelló.
 
– Divendres 28 Abril, 19.30h.
 
Concert tribut a Thelonious Monk al Centre de Cultura Sa Nostra a càrrec del pianista Manel Camp i la solista Gemma Abrié juntament amb la Small Jazz Band de la Escola de Música Ireneu Segarra.
 
– Dissabte 29 Abril.
 
19.30h Concert de jazz a l'Hotel Jumeirah. Tinons Jazz Quartet.
 
18.30h Concert Christa Elmer & The Monkey Swinger. Terrasses Porto Pi, Centre Comercial.
 
– Diumenge 30 Abril, 17.30h.
 
Concert de Long Time No Swing & The Lindy Hoppers. Terrasses Porto Pi, Centre Comercial.
 
Tot un ventall de possibilitats que vos recomanam tenir presents. Per a més informació podeu seguir aquest link.

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com