IB3 Música, web del món musical a Balears - El valor en alça de Maico

El valor en alça de Maico

Maico

Porten just des de l'any 2013 projectant la seva visió de pop melosa, acústica i de pinzellades alternatives que juguen amb bits i ja són un dels noms amb millor projecció de les Illes.
 
Maico és l'actiu sonor darrere el qual es troben Miquel Barceló, Nito, Emili Mut, Àngel Rios i Joan Lluis Caballero, músics els quals han aconseguit fer que la balança entre el mainstream i l'alternativa quedi anivellada per a poder oferir així el seu talent a través de dos camins a priori poc compatibles entre sí.
 
Primer fou un EP anomenat "Closer" sorgit pocs mesos després de la creació de la banda amb el qual trobar el benefici del boca-orella tan complex d'aconseguir i ja en el debut sobre l'escenari a la sala Vamp, els Maico veien com era plena de gom a gom amb gent esperant saber com sonava aquella proposta inicial a peu entre la visió acústica del pop més actual i el soul càlid dels clàssics.
 
I és que dins Maico conflueixen influències de tot tipus més enllà de les purament pop i ho fan sobretot en la veu de Miquel Barceló, un dels pilars d'aquesta banda que sap acompanyar-se de la resta de companys per aconseguir un embolcall sonor ple de matisos.
 
Ja en l'actualitat, i amb les portes obertes de mig territori estatal gràcies a "Emotional tourist", el primer llarga durada editat per Musiteca (segell creat per membres de la també formació illenca La Musicalité), ha imprès una gran velocitat a la crescuda de la rellevància de la banda, a qui comencen a cercar similituds amb referents del pop com Izal o Coldplay.
 
La seva visita a la ràdio n'és una mostra de com poden sonar al descobert les emocions musicades d'aquesta banda.

I no acaba aquí el somni pel qual diuen lluitar amb les seves composicions; el flux d'esdeveniments positius continua viu amb l'arribada ara a la que pot ser una de les plataformes on consolidar la proposta sonora dels mallorquins: la publicitat. És prou coneguda la repercussió que pot tenir per a un grup com els Maico el fet de ser part d'una important campanya publicitària, i en el seu cas donar identitat sonora a l'entitat bancària BBVA els hi pot assegurar arribar encara a més oïdes i sumar escoltes a les més de 200.000 que porten a l'Spotify o les més de 300.000 reproduccions dels seus vídeos a Youtube.
 
Somniar és gratis i no hipoteca les trajectòries, i en el seu cas pot resultar ben profitós.

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com