IB3 Música, web del món musical a Balears - Els firaires musicals tornen a la carretera

Els firaires musicals tornen a la carretera

 
Dia 9 d'octubre es posarà de nou en marxa una de les fires musicals de més pes de tot el territori estatal: el Monkey Week. Un esdeveniment a peu entre un festival musical i una fira professional de la música on també hi trobarem sonoritats balears.
 
Go Cactus, The Wheels, Escorpio i Zulu Zulu tenen per davant sis dies de voràgine sonora en un punt d'encontre sonor on cercar oportunitats, descobrir noves formacions, tancar acords professionals i difondre les propostes que en un futur pròxim poden convertir-se en aquelles que marquin tendència en el món de les cançons.
 
El monkey week és de fet un dels pioners en fer esdeveniments d'aquest caire a l'estat espanyol. Iniciat el 2009 a Càdis per després canviar la seva ubicació per l'actual Alameda de Hércules (Sevilla), el festival -que és més que un festival- ha anat creixent en propostes de cartell, iniciatvies per formentar l'intercanvi
professional entre agents i músics, repercussió social i durada de l'esdeveniment.
 
El 2017 serà, de fet, l'any en què aquest esdevenimet de marcat caràcter urbà arribi a les 100 bandes inscrites les quals, i durant 3 dies de programació de concerts i altres 3 d'intercanvi professional, puguin mostrar el seu talent repartint-se pels diferents punts ubicats a la localitat sevillana. Concerts complets, showcases o acústics, seran part de l'oferta en la que trobar-hi una bona representació illenca del nou so que sorgeix en el món del pop.
 
 
Els guanyadors dels nostre "Música per travessar l'estiu", tendran la possibilitat de mostrar ja com sona el seu nou treball discogràfic el qual enregistraven a finals del mes d'agost (de nou junt a Paco Loco) amb la intenció de continuar la ràpida evolució que està vivint el jove trio mallorquí de garatge, rock 'n' roll i pop alternatiu.
 
 
"Defensa zebra" és l'ùnic LP que la banda comandada per Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada, Lost Fills) ha creat baix l'atmosfera musical de l'afro pop. Màscares, ritmes tribals mesclats amb instrumentació pop i directes de luxe, són tres dels trets principals que els mallorquins portaran com reclam a la fira sonora sevillana.
 
 
Toni Cobretti ha aconseguit fugir de l'estandardització del pop a través d'aquesta proposta a peu entre el post punk anglosaxó i el pop obscur sorgit en els anys vuitanta espanyols. Amb molt bones crítiques obtingudes gràcies al seu primer LP anomenat "Ren Acidos"(Dead Moon Records, 2017), el trio que completen Rafa 'cor romput' Joan i Sofia de Dol podrà mostrar com sonen en directe els seus temes de profunda temàtica i psicodèlia punk.
 
 
I si una banda illenca pot tenir molt a mostrar en el Monkey Week d'enguany, aquesta és The Wheels. El grup de Guille Borrás (guitarra i veu), Rick Sena (guitarra), Andrés Alcover (baix i veu) i Tomi Solbas (bateria i veu) arribarà a Sevilla amb "the year of the monkey" sota el braç; segon llarga durada de la banda mallorquina de pop psicodèlic el qual és un dels treballs illencs que més lluny ha sonat (Mèxic, Londres, etc.) i que millor sona sobre un escenari.

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com