IB3 Música, web del món musical a Balears - L'alternativa jazzística torna a l'illa

L'alternativa jazzística torna a l'illa

Torna, per segon any consecutiu a Mallorca, un dels esdeveniments musicals que amb la mirada fixada en el gènere del jazz, va més enllà de l'oferiment d'un cicle de música.
 
El reconvertit festival Alternatilla, arriba de nou amb la idea de promoure i fomentar l'intercanvi cultural entre músics de diferents indrets de la geografia sonora que té en el jazz el seu llenguatge sonor. Per això, l'Alternatilla no se centra en programar música en un sol espai i en un sol dia, sinó que pretén moure's com un nòmada per diferents localitats de Mallorca (Algaida, Esporles, Calvià, Muro, Inca, Palma, Sant Llorenç des Cardassar, Porreres, Pollença, Santa Margalida i Sa Pobla) tot oferint aquesta mescla de sons, de músics i de partitures diferents que cerquen una reinterpretació més enllà de l'habitual en el jazz, ja que no només s'obre la porta a la improvisació habitual del gènere sinó també a la que sorgeixi de la unió (única i exclusiva per al festival) de músics internacionals i locals.
 
El cartell d'enguany torna a ser un recorregut sonor esplèndid que té en Noruega el punt de partida d'on reunir a un elenc d'intèrprets de primer nivell que des del 24 de novembre fins el 10 de desembre copsin l'interès musical a Balears.
 
A més, s'aposta per una major presència femenina entre els noms proposats per aquesta edició, essent un contrapunt més al que ens tenen habituats la majoria de festivals de música en general i de jazz en particular.
 
Amb una primera edició que va superar totes les expectatives de públic, ara és torn de refermar la presència del festival com un referent en l'àmbit musical de les Illes i també de l'Estat.
 
IB3, de nou, col·labora amb aquest esdeveniment que acostarà a Mallorca noms com Rebekka Bakkent, Llibert Fortuny Gasband, Mats Eilertsen Trio, Odd Steinar Albrigtsen Quintet, Hanna Paulsberg Concept o Sai Trio entre molts altres. 
 
Per veure el cartell complet i les dates dels concerts, visitau el web del festival.

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com