IB3 Música, web del món musical a Balears - El caliu de les revetlles torna a Palma

El caliu de les revetlles torna a Palma

Després d’uns anys de certa fredor envers el que és un dels moments centrals de les festes de Sant Sebastià a Ciutat: les revetlles de dia 19, tornen enguany unes propostes musicals en què la idea de donar més coherència, major aposta per la qualitat local, les veus femenines i la llengua pròpies, marquen l’inici d’un canvi de rumb d’aquests esdeveniments.

Trenta-quatre artistes repartits per vuit escenaris copsaran el divendres les places de Palma, omplint-les de folk, rock, electrònica, pop, punk, World music, ska, rumba, swing o jazz, tot cercant celebrar la festa gran de la capital illenca amb una dosi de diversió, de foment de la cultura sonora i de respecte per la diversitat d’una ciutat tan heterogènia com és Palma.

Enguany, algunes novetats donen certs aires de canvi a les propostes sonores de les diferents places, des del “sant Sebastià als barris” que dia 14 de gener començà a posar concerts a l’abast de zones fins ara gens protagonistes de la música a les festes, fins a la recerca d’una concepció musical global dotada de més visió conjunta de la diversificació de propostes.

Als concerts de Sant Sebastià es podrà gaudir d’una oferta enorme de propostes de les quals vos en volem fer un resum plaça a plaça:

·      Pl. Major: Arrel sonora, mestissatge i tradició

La guineana Nakany Kanté és un dels noms geogràficament més llunyans als concerts. Ella serà part d’una plaça amb el ball de bot de tall més tradicional de Qanarusa, el folk illenc revisat des de la perspectiva dels Arreu, la proposta amb pinzellades més celtes de Motherfolkers i la rumba folk d’una de les revelacions sonores d’aquest gènere a Mallorca: Jès!

·         Pl. de la Reina, flamenc i rumba

Una de les noves formacions de flamenc i jazz sorgides de l’escola taller de músics de Barcelona obrirà un interessant recorregut sonor per les diferents textures, que en l’arrel andalusa troben el seu pilar les bandes d’aquesta plaça.

Primer amb la mescla entre el Magreb i el rock de Taifa, després amb la rumba flamenca de La Rumba Nostra i com a plat més fort una de les icones del rock dur estatal: Medina Azahara.

·         Pl. de Cort, electrònica i avantguarda

Els bits dominaran l’àmbit musical el bell mig de Palma, dels que miren cap a la música negra proposats per John Grvy, al house de Paula Serra, passant per l’avantguarda d’un clàssic de les illes com és Pedro Trotz fins arribar a DJ Uner, el català que està conquerint mig món amb les seves sessions que disposen d’una sòlida base musical.

·         Porta de Sta. Catalina, jazz

El jazz, en tota la seva extensió i diversificació cap a gèneres com el blues, el soul o el funk també tendrà presència destacada a les revetlles.

Cecília Gimenez i el seu nou projecte anomenat Romeo, serà part del concert que obriran les noves composicions de Highlands Project incloses en “Voiceover vol.1” nou disc dels mallorquins. Eva Fernandez i Sissokho Afro Jzz, completen l’interessant cartell amb el seu jazz melòdic i afro respectivament.

·         Pl. d’Espanya, el pop i el rock junts amb diferents perspectives

Maldita Nerea és un dels fenòmens del pop actual estatal, els seus directes plens de gom a gom asseguren unes taules sobre l’escenari enormes. A més estaran envoltats del talent de Lili’s house, una banda exquisida en directe, The Dreaming Spires, una de les formacions de folk rock més interessants de les illes britàniques, Urtain creadors d’uns dels discos de l’any carregats de rock pur i Jordi Maranges, amb el seu folk pop d’aire cabareter únic en el seu gènere.

·         Pl. de l’Olivar, el punt més ballable de la revetlla

Mescla pensada pels amants del lindy, la salsa, el mambo o el merengue en què el swing dels sevillans O’Sister tancarà un vespre que, a més dels foguerons, encalentiran formacions com Dirty Rices i Timba Tumbet.

Pels qui cerquin ballar en grup, en parella o en solitari, aquest és el seu lloc ideal.

·         Jacint Verdaguer, l’alternativa sonora més potent.

Un dels mites en actiu del punk, Peter & The Test Tube Babies, serà un dels principals al·licients d’un dels concerts on trobar més potència sonora i adrelina.

L’electrovèrsia del duet Jansky enceta un vespre amb els seus bits orgànics, ritmes ballables i lletres profundes que Laia Malo i Jaume Reus porten a l’escenari, Beach Beach reapareix enguany amb la seva proposta pop alternativa, més madura i treballada després d’un temps sense estar en actiu. Tot això per anar pujant d’intensitat en forma de punk, i després de rock alternatiu amb dos power trios que tancaran el vespre: els madrilenys The Parrots i els mallorquins Saïm, un dels trios amb millor directe de l’illa.

Vespre, per tant, per a tots els gustos musicals i possibilitats sonores, que a més permeten combinar diferents places per tastar la varietat i l’aposta per la cultura sonora en una nit especial.

Ens veim a les places!

IB3 Música | C/ Manuel Azaña 7-a 07006 Palma | 971 139 931 | musicals@ib3radio.com