Illes dins un disc, talent extraordinari

La música illenca té en la figura de Tomeu Penya un dels noms destacats de l'escena sonora a Balears en els que mesclar-hi cultura pròpia, iconografia musical, representació generacional i respecte compositiu. Per això, aprofitant que l"amo" es pujava per primer a un escenari fa cinc dècades per començar a convertir-se en el cantautor que és ara (després de passar per "Els mallorquins", "Harlem", "Flash" o "Los cinco del Este"), des d'IB3 Ràdio -amb el suport després d'IB3 Televisió i Xarxes- es posava en marxa un projecte que tres mesos després veu la llum.

"Illes dins un disc", títol triat per votació pública feta en línia, és el nom que rep tot aquest treball en el que tretze formacions del nou món musical de les Illes fan un recorregut, des de la seva òptica musical, per alguns clàssics creats originalment per Penya.

Pop, rock alternatiu, electrònica, jazz, swing, folk, música melòdica o ska, són els gèneres on han trobat nova casa sonora les composicions que originalment ballaven per camins de reggae, country o rock'n'roll i que integren el recorregut en dotze composicions (en format digital) i tretze (en el disc físuc) per aquest treball discogràfic que edita blau/discmedi.

Actualitzar amb respecte allò que ha fet Penya, aportant el nou talent que brolla a les Balears i gravar-ho en format directe no era tasca fàcil, però a les Illes hi ha músics amb unes capacitats sobradament demostrades que com resultat donen de sí un molt bon treball discogràfic que vos compartim tot just aquí.

Vos convidam a més a fer una escolta dels originals, en l'àrea d'aquest web on vos explicarem el projecte i poguereu aportar-hi la vostra opinió i després fer play en el resultat!

 

 

Tots els programes publicats

Els Directes

Seleccionam alguns dels millors tracks enregistrats en diferents concerts

La Lira d'Orfeu

Pere Estelrich en format extra. Un recorregut exclussiu que complementa la versió en FM del programa La ruta d'orfeu (tots els diumenges a ib3 ràdio)

Òrbita 3 Extra

Tito Fuster fabrica les millors sessions 'negroides' amb textures clàssiques, contemporànees i llenques.

Jazz Time Extra

Ferran Pereyra et convida a recuperar algunes de les mítiques petjades sonores que han deixat a les Illes grans noms del jazz de tots els temps.

Col·leccionable

Col·lecciona amb Celestí Oliver el millor de la música de diferents generacions que recollirà a cada programa.

TЯA TЯA

Les músiques que es miren. Els sons que es veuen. Un recorregut per les cançons amb art de la mà de Pilar Rubí.

Pod Albert Petit

Garatges amb soul, solcs que giren i reviuen els sons que expliquen l'actualitat musical.

 

Límbica

Noemí Garcies et proposa connectar amb el més profund de la música amb un recorregut musical en clau femenina.

Sutge

Tomeu Canyelles te proposa una drecera directa a l’underground mitjançant els estils musicals més arriscats, els sons prohibits o, fins i tot, aquelles figures que ja han caigut a l’oblit.

140dB

L'avantguarda sonora internacional portada a les Illes des del prisma musical de Joan Cabot.

 

Youtube

 

 

 

 

 

Directes des de la fm

Els discos recomanats d'I3M