Crear música des del cor mediterrani

 
 
III Taller de música modal
Els dies 16, 17 i 18 de març són dies especials per aquells qui més enllà d'escoltar música, sentir-la o seguir els seus compositors, volen acostar-se al món de la creació sonora a través de l'experimentació i la introducció en la música que ens toca més de prop l'arrel cultural a la qual pertanyem.
 
La música modal que neix en l'antiguitat de les nostres cultures, té una forma d'expressió i composició única donant una infinitat de colors a cada una de les cançons dins aquesta fórmula excepcional.
 
Les tradicions gregues, turques, àrabs o de l'alguer treballen aquesta textura musical per crear, encara ara, el seu folk que tan connectat es troba amb el balear.
 
I amb aquesta idea, en el Teatre Mar i Terra de Palma, es donaran cita alguns noms essencials de la música actual que treballen i donen nova vida a la música gràcies a l'ús i la interpretació d'aquestes composicions en el Tercer Taller de Música Modal de Palma.
 
Efren Lopez, conduirà tallers per aquells interessats en aprofundir en el coneixement modal de la música aportant tota l'experiència acumulada com professor musical a Suïssa, França, Grècia, Portugal, Itàlia, Xipre, Alemanya, Bèlgica, Holanda o Turquia, convertint-se aquestes jornades en un moment únic en el qual descobrir com fer música diferent.
 
Però no tot és just aprendre a fer música, també hi haurà la possibilitat de gaudir-la amb intensitat gràcies al concert que ajuntarà les dues riberes de la Mediterrània, el qual mesclarà el talent del mateix Efrén López i el de la compositora i intèrpret grega Kelly Thomà.
 
Tot com a part del Palma Folk que enguany torna a omplir Palma de propostes musicals d'interès.
 

 

Tots els programes publicats

Els Directes

Seleccionam alguns dels millors tracks enregistrats en diferents concerts

La Lira d'Orfeu

Pere Estelrich en format extra. Un recorregut exclussiu que complementa la versió en FM del programa La ruta d'orfeu (tots els diumenges a ib3 ràdio)

Òrbita 3 Extra

Tito Fuster fabrica les millors sessions 'negroides' amb textures clàssiques, contemporànees i llenques.

Jazz Time Extra

Ferran Pereyra et convida a recuperar algunes de les mítiques petjades sonores que han deixat a les Illes grans noms del jazz de tots els temps.

Col·leccionable

Col·lecciona amb Celestí Oliver el millor de la música de diferents generacions que recollirà a cada programa.

TЯA TЯA

Les músiques que es miren. Els sons que es veuen. Un recorregut per les cançons amb art de la mà de Pilar Rubí.

Pod Albert Petit

Garatges amb soul, solcs que giren i reviuen els sons que expliquen l'actualitat musical.

 

Límbica

Noemí Garcies et proposa connectar amb el més profund de la música amb un recorregut musical en clau femenina.

Sutge

Tomeu Canyelles te proposa una drecera directa a l’underground mitjançant els estils musicals més arriscats, els sons prohibits o, fins i tot, aquelles figures que ja han caigut a l’oblit.

140dB

L'avantguarda sonora internacional portada a les Illes des del prisma musical de Joan Cabot.

 

Youtube

 

 

 

 

 

Directes des de la fm

Els discos recomanats d'I3M