Finalistes 'Música per travessar l'estiu'

Després dels vots online que donaren els 10 semifinalistes, ha estat ara el torn del jurat del concurs per a determinar quins d'aquells projectes arriben a la gran final del concurs que enguany cerca la cançó capaç de donar sonoritat pròpia a l'estiu de les Illes Balears.

Recordau que en joc hi ha 1000 € i una campanya promocional molt important a través dels canals dels quals disposa IB3. Un premi que serà per un d'aquests cinc projectes sonors:

Ses Bubotes és una banda de Mallorca que porta editant treballs discogràfics des del 2015. Un EP i dos LP són fins el moment les edicions fetes per aquesta formació que pretén amb la seva música crear un "kit-kat" en el que s'escolta cada dia. La seva proposta amb guitarres trepidants, lletres divertides i romanticisme 'canalla' cerca posar bon huor a l'estiu que cada any floreix a les Illes i les converteix en un paradís.

***

Marga Rotger és una artista amb un llarg recorregut per diferents bandes que va decidir aventurar-se en un projecte de composicions pròpies fa uns dos anys i mig.
Té enregistrats un disc de curta durada, "El viatge", i un disc de llarga durada, "Utopia". En les seves cançons transmet sentiments, històries  i somnis que li han marcat el seu dia a dia. El seu estil és una fusió de la música que ha absorbit en aquest recorregut, es podria definir com a pop-folk amb elements del jazz i de la cançó d'autor.
 
El seu lema és somiar per sentir-se lliure!

***

"Xanguito" és el malnom del cantautor Joan Muntaner, qui ha format el grup de música juntament amb altres músics Mallorquins: Josep Castell (Baix), Pau Belenguer (Bateria), Josep Oliver (Trombó) i Gori Matas (Teclats).
 
La seva música combina swing, rumba, reggae i pop i es caracteritza per la senzillesa i l'humor de les seves lletres.
Actualment es troben gravant el seu primer disc "BEIX", que es llançarà en Juny del 2017.

***

Go Cactus es forma al gener de 2016 a Mallorca, quan els germans Pau i Joan Gual decideixen juntarse amb el seu cosí Joan Amengual per formar un grup de rock 'n' roll.
 
Durant la primera meitat de 2016 han estat preprant el seu primer EP "Hi, we are Cactus", enregistrat a PacoLoco Studios i subvencionat mitjançant una campanya de crowfunding.
 
Aquest EP ha sortir al gener de 2017 amb el segell Blau/Discmedi
 


***

JÈS! neix a Mallorca per demostrar que des del centre de la mar Mediterrània podem mesclar sons d’arreu del món per fer música festiva i fer ballar gent de totes les edats. Som un projecte que que ens reuneix a set persones de les diverses comarques mallorquines.
 
El dia a dia ens dona tot d’històries, vivències i anècdotes que descrivim amb les nostres lletres. Volem que els oients s’identifiquin i s’engresquin amb elles; volem sonar a les places, als carrers i als altaveus de les cases, i ho volem fer amb les ganes, la il•lusió i l’empenta que ens caracteritza.
 
 

Dia 27 de maig sabrem quin és de tots els projectes el que ha compost la música per travessar l'estiu! #TriaMusicaperIB3

 

 

I els 10 semifinalistes són...

Un cop fet el recompte dels vots rebuts al llarg dels darrers 7 dies, vos anunciam quines són les propostes que han rebut el major nombre de suports a través dels tuits i els posts i comentaris als facebook d'IB3 Música!

Del total de 1165 vots vàlids fets a través d'aquestes dues xarxes (263 arribats des del tuit i 902 des del facebook), els 10 semifinialistes de "Música per Travessar l'Estiu" són:

  1. Jès
  2. Josep Oliver Rúbio
  3. Bep Marquès
  4. Marga Rotger 
  5. Xanguito
  6. Local d9
  7. Llampuga amb pebres
  8. Núan
  9. Go cactus 
  10. Ses Bubotes

Enhorabona als 10!

Ara arriba el torn del jurat per a seleccionar els 5 projectes que aniran a la final de dia 27 a Es Baluard de Palma.

Gràcies a tots els participants per haver proposat música per travessar l'estiu!!