The Greuge - Everything's gonna burn

 
Un altre debut discogràfic que recomanam darrerament, en aquest cas, el d’una proposta mallorquina que ens vol transportar de nou a les sonoritats del post punk dels 90 amb les quals bandes com New Order, Sonic Youth, Joy division o The Cure dominaven la música popular del moment. 
 
Espora records edita el primer LP d’una banda creada fa just dos anys i escacs per Curro Viera, David Lucas, Daniel Cornejo i Dominik Gelada, el cantant que sembla ser un empelt a la mallorquina de Nick Cave i Matthew Wonald Berninger.
 
Hard rock, post punk, una mica d’electrònica molt comedida i moments que rescaten l’ànima blues d’algun del seus membres, són part de la mescla sonora d’aquesta banda de la que només coneixíem fins ara dues cançons: les que va presentar al concurs poprock de palma 2020 (amb bona acollida per cert)
 
Ara 10 cançons de riffs potents, sonoritats molt cuidades que en directe funcionen prou bé i històries que tenen la mateixa profunditat que la veu que lidera The greuge, són part de les característiques principals d’un grup que comença amb un disc molt coherent de dalt a baix. 
 
I és que els mallorquins amb “everything’s gona burn” semblen haver trobat un racó propi en la música actual, tot mirant cap enrere en el temps i fugint de tendències sonores que van cap altres camins. Just per això val la pena.