Joan Bibiloni - Balades

Joan Bibiloni fa poc acaba de publicar amb blau discmedi “Balades”, un recull de 29 peces amb les que recordar, i descobrir gràcies a algunes inèdites, la vessant mes melòdica, suau i plena de detalls que és capaç de fer un compositor, productor, cantant, guitarrista i arranjador bàsic per entendre part de la vitalitat de la música feta a Mallorca durant algunes dècades.

No és la primera vegada que blau edita un recopilatori de balades de Joan Bibiloni, el que sí és el primer cop en que ho fa en forma de doble cd i mostrant algunes peces inèdites que completen la imatge de Bibiloni que podem fer-nos en aquest àmbit. Un espai musical, el de les balades, que conviu amb altres molts generes on hem vist crear i tocar a Bibiloni amb tota casta de facilitats, (el blues, el rock, el pop, la psicodèlia, la clàssica, la musica infantil, el funk i fins i tot reversionat en clau electrònica).
De fet, aquesta capacitat de reivencio, d’adaptaicó sonora, no fa que cada genere que toqui el manacorí perdi interes més be al contrari. I és que si una cosa mostra aquest “Balades” és que les composicions que hi ha en ell no han perdut gens de vigència tot i tenir algunes d’elles 30 anys de vida musical.