Nita - Santa paciència

 
Primer treball discogràfic de Nita, la nova formació manacorina encapçalada per Natàlia Gómez que entra de ple en el món del rock amb una proposta carregada de potència, originalitat, melodies cuidades i sense pretencions més enllà de voler ser el més honesta possible amb allò que és el grup a través d’unes composicions fetes a foc lent.
 
Primera referencia discogràfica de la nova etapa de Bubota Música, que ara, comandada per Pep Toni Ferrer (oliva trencada, zulu zulu, etc) apostarà cada mes per donar sortida a bandes novelles del panorama illenc que cantin en la nostra llengua.
 
Natàlia, Nita fa d’aquest el seu grup més personal el qual completa amb el seu germà Dani i l’acaba d’arrodonir amb Poli Bauçà i Marga Gomila. Un quartet ben avingut i carregat de trajectòries en altres grups com Saim, PUjà Fasua o CarlosCar entre d’altres, tots ells noms d’aquest microunivers musical que surt des de Manacor, possiblement un dels indrets de les Balears que més alimenta el rock i el pop fet en llengua catalana.
 
El so es un dels àmbits del disc on fer aturada de forma especial perquè aquest treball ha estat molt nòmada quant a llocs d’enregistrament referir-se. Així doncs, el contrast de "Santa paciencia" no només és musical i compositiu, sino també geografic. Des de moments casolans, passant per preses a na Pirris, estudis es Taronger, Mallorca Mastering, Favela, etc han estat molts moments, llocs diferents, en els que aquesta banda ha acabat pulint el seu so, els seus arranjaments els quals, sobretot, han acabat passant per 6 mans més que experimentades en això de fer discos: el propi Pep Toni Ferrer, el seu soci a Favela Michael Mesquida i el gran Toni Noguera.
 
Un luxe per finalitzar un disc que també ho és. I és que ser el primer d’un segell tan interessant com fou i torna a ser Bubota Musica  (abans bubota discos) i a sobre ser-ho amb un disc de rock honest i ple de moments contundents no és altra cosa que això: Un luxe.