La Flor Romanial - L'estètica del delicte

 
Nova aposta musical del segell Bubota Música que a finals de març editava la tercera referència del que és aquest retorn discogràfic el qual cada mes dona suport a un nou grup de l'escena musical illenca.
 
En aquest cas, estam davant el primer disc de Francesc Matas, el cap pensant que fa néixer i créixer La Flor Romanial. Un projecte en el que cercar els límits de la sonoritat post punk i rock a través de la creació d’atmosferes diferents que fan d'aquestes característiques el gruix estilístic que proposa dur a terme el felantixer. 
 
Noise, caos controlat, sons oberts i punts de shoegaze formen les diferents capes de textures sonores amb les que sap jugar, com pocs altres músics saben, aquest compositor a qui abans haviem vist en bandes com Shenobi on ja es començava a notar certa dèria per l’obscuritat a l’hora de crear arranjaments i pistes sòniques. 
 
Una obscuritat que opera des de Son Negre Àudio, l’empresa amb el que Francesc Matas està omplint de pedals de guitarra alguns escenaris illencs ja que a més de creador de cançons, Matas ensambla bones eines que pels creadors de partitures i de propostes sonores a través de guitarres i baixos són elements vitals.