Gran Amant

Gran Amant és un grup de pop en català format l’any 2009.

Es tracta del projecte musical de Gerard Armengol, dibuixant, il·lustrador, cartellista i músic de l’escena indie i underground catalana conegut també per ser part de Rayuela Dj’s, Monta-Man i The Marzipan Man. Actualment, és també el cantant del grup mallorquí Vaquer.

Durant l’any 2010, Gran Amant enregistraren en un aparell de quatre pistes de cassette assistit per Pep Toni Ferrer (Zulú Zulú, Oliva Trencada, Favela Studio), un EP de quatre temes autoeditat anomenat “Bressol EP”. Un treball que el va portar un any més tard fins el segell Foehn Records on es va publicar la primera referència de la banda, “El Primer Disc”. El treball fou enregistrat per Pep Toni Ferrer a Favela Studio i contenia 12 temes de pop mediterrani, juganer i ple de referències cinematogràfiques i humorístiques.

Els integrants d’aquella formació foren Pep Toni Ferrer, Jordi Herrera (Satellites, The Marzipan Man), Manu Mielniezuk i el mateix Gerard Armengol.

Després d’acumular molt bones crítiques per part de la premsa especialitzada, arribant a aconseguir entrar a la famosa llista dels millors discs de l’any de la revista Rockdelux i tocar força en escenaris important, el grup pateix una dissolució.

Ja en aquell moment, el 2012, Gerard Armengol havia enregistrat algunes maquetes d’allò que havia de ser la segona referència de la banda, “Pedres”, un material que junt abundant material líric provocaria que anys després, a finals de 2019, Manu Mielniezuk i Gerard Armengol decidissin recuperar els textos i maquetes per regravar el disc.

Tot i que amb l’estat d’alarma decretat per causa de la pandèmia, la gravació s’atura i es reprèn al mes de novembre del mateix any. El disc s’acaba de fer durant el mes de desembre i es mescla durant el mes de gener de 2021. La masterització s’ha fet aquest mateix mes d’abril.

La formació ha quedat configurada de la següent manera: Gerard Armengol: veu i guitarres, Manu Mielniezuk: sintetitzadors, samples i trompetes i Miquel Amengual i Cifre: bateria i percussions.

FES PLAY |> GRAN AMANT - Ara, cases
 
FES PLAY |> GRAN AMANT - D'ordre

Pots seguir aquest projecte a través d’aquests enllaços:

https://www.facebook.com/GranAmant

https://granamant.bandcamp.com/releases