Mòpi

En Toni Coqueta (guitarra), en Carles Pascual (bateria) i en Rafel Adrover (baix) vam donar forma als Mòpi.

Vàrem triar el nom d’aquest animal imaginari per definir la música que cada dimarts sortia dels nostres instruments al Foravila d’en Carles. D’aquestes improvisacions van sortir un bon grapat de bases rockeres amb parts bastant peculiars, de tota mena: progressives, psicodèliques, reggae, electròniques, però sempre amb un rock potent com a vehicle principal.

Després de gravar un disc amb una banda anomenada “Malherba” a tots tres ens varen fer ganes de seguir fent renou. Va venir, llavors, una etapa de col·laboracions d’amics que passaven els dimarts per allà, vàrem convidar a dos cantants a fer renou amb nosaltres: Na Sara Gil (veus) i en Xenxo Tejera (veus i teclats), que s’havien mudat de Madrid a Manacor i varen encaixar tot d’una per a improvisar veus sobre les nostres bases musicals.

Així vàrem començar a escriure lletres i desprès d’un any i mig entre tots vàrem donar forma a un repertori sencer mesclant cançons en mallorquí, anglès i castellà.

Ens vàrem estrenar als escenaris a l’octubre de 2017, a la celebració del 15 aniversari de l’associació cultural Renou Col·lectiu a la plaça de Ramon Llull de Manacor.

En s’estiu de 2018 vam gravar es single “Rise and Shine” convidats pel productor Juanjo Tur als seus estudis Phonos de Manacor. I a l’octubre de 2019 vàrem participar al festival “Sa Roqueta” produït per la Factoria del So a Santa Maria del Camí.

Durant i després del confinament vàrem començar a auto produir un disc. Fent feina a distància, poc a poc i gràcies a les mescles d’en Toni aconseguírem tenir un àlbum digital penjat a la plataforma Bandcamp que es pot sentir y descarregar de manera gratuïta... Meam, que també podeu contribuir a la causa si us fa il·lusió, eh? 

Un dimarts darrere l’altre, poc a poc, tira-tira, els Mòpi hem donat forma a un repertori de més de 15 cançons pròpies per fer gaudir a la gent del nostre poble i de la resta del món.

FES PLAY |> MÒPI - Egoista
 
FES PLAY |> MÒPI - Rise and shine

Pots seguir aquest projecte a través d’aquests enllaços:

https://www.facebook.com/M%C3%B2pi-108047654672185

https://soundcloud.com/mopimanacor

https://mopi.bandcamp.com/releases